marți, 11 august 2009

Femeia Pesti

“Fetita aceasta iti va fura mintile!”
Stiu, nu ai sa ma crezi… Femeia-Pesti este atat de delicata incat o poti confunda cu un ingeras. Nu te grabi spre concluzii! Intr-adevar, este atat de sensibila si fragila cum iti apare, dar misterele ei de sirena ti-ar putea arata ce cum vulnerabilitatea ascunde puterea. Nu te speria, pana la a o transforma intr-o fiara cruda ai timp sa o dezamagesti d emulte ori. E rabdatoare, buna si capabila sa ierte multe. Mai bine motiveaz-o pozitiv si descopera-i frumusetea nu cu teste de durere, ci cu impulsuri cu si spre lumea ei neptuniana. Nu iti va parea rau sa ramai acolo!
Structura corporala:
Aspectul de fetita nu se va pierde niciodata. Are o statura mica, dar iti va atarge atentia imediat cum o zaresti. Natura ei acvatica se poate citi in ochii mari, adesea albastri, parul lung, in valuri si musculatura picioarelor destul de dezvoltata (de la sirene la femeia-Pesti e drum scurt!). Nu te uita prea atent, ai putea-o jena. Stiu ca paltonasul de iarna ii vine minunat, ca jacheta in culori dulci o prinde si mai bine sau ca acest grozav costum de baie o face pierduta in valuri. Orice anotimp o incadreaza perfect si, pentru ca este firava, va sti sa se protejeze imbinand utilul cu usoara cochetarie: esarfele vaporoase, manusile fine si elegante nu ar trebui sa lipseasca din garderoba ei.
Mersul ei este usor, dar daca ii vei cere sa grabeasca putin pasul, se va conforma ca o scolarita cuminte, urmandu-te cu drag. Nu uita ca ai langa tine un copil cu inima de femeie si daca stii ce inseamna acest lucru o vei iubi cu totul, din prima clipa cum ai zarit-o absenta, plutind pe drumul catre tine- la propriu si la figurat!
Structura psihica:
Este atat de sensibila si intuitiva incat nu vei crede ca cineva poate sa intruchipeze, natural, atata feminitate. Te vei convinge imediat ce vei discuta cu ea. Zambetul retinut adesea, cuvintele moi, aproape soptite, farmecul care se va scurge spre tine neobservat te vor acapara repejor. Nici nu vei sti cand vraja acestei femei misterioase te-a cuprins. Vei incepe repede sa ii visezi visele, sa ii cauti sensurile filosofice pe care ea le atat de bine le patrunde, sa iubesti lumea aproape nepamanteana in care pare sa traiasca. Adora caldura sufleteasca si, pentru ca tot ce e afara e primejdie, va vrea mereu un salvator. Isi va construi salvatori chiar si cand nu e cazul, adesea dand peste persoane rau-intentionate care o vor face sa sufere. Nu va purta ranchiuna, iar daca va simti ura o va indrepta asupra sa, acoperindu-se de o crusta amara pana ce un salvator adevarat o va scoate de acolo. Nu e deloc cu picioarele pe pamant, nu se pricepe la economie si uraste sa faca piata. Dar are vise fabuloase! Poti fi sigur ca unele sunt profetice si tot ce simte ea are un sens. E total senzitiva si, din pacate, nu totdeauna constienta de ceea ce i se intampla. Ai incredere in intuitia ei si da-i in schimb increderea ta: are nevoie de cineva care sa o poarte la azavada prin furtuna vietii! Si, pentru ca nu e cale de mijloc, ea va fi mereu in fruntea ierarhiei sau la coada ei: depinde doar cine o insoteste pana acolo!
Viata amoroasa:
Ma gandesc la Anais Nin. Ce drum scurt este de la timiditatea extrema la pasiune! Deloc infricosata de trairi, ea poate merge alaturi de cel drag pana in cele mai ascunse colturi ale experientei emotionale. Are trairi intense, deopotriva negative si pozitive. Nu e in stare sa urasca pe cel ce o paraseste, se va consola repede in bratele unui alt purtator de masca lui Fat-Frumos. Si asta din cauza ca este atat de sensibila incat permanent va fi curtata de tot felul de barbati. Uneori naiva, alteori puternica ea poate innebuni orice barbat. Dupa o faza de cucerire, roata se poate invarti putin: ca sot, vei vedea o femeie puternica, poate chiar artagoasa daca ii dai motive. Si cum sa nu fie sarcastica daca esti atat de neglijent cu copiii tai, de exemplu? Este o mama adorabila, deloc exigenta si toti pustii care vor intampina probleme de integrare la varsta pubertatii vor vrea sa o pastreze pentru ei. Nu e de mirare cata complexul lui Oedip vor avea fii tai si cat te vei enerva cand vor insista si la 12 ani sa doarma cu voi. Mai ales ca ai o sotie atat de iubitoare, care nu se trece cu anii. Va sta alaturi de tine sa se uite la meciul de fotbal doar pentru ca ii place sa te vada fericit sau pentru ca stie cum sa te calmeze cand echipa ta favorita a pierdut. Rasplateste-o cu mult romantism si va ramane mereu a ta! Sa stii ca neglijata isi va gasi un mijloc de incarcare emotionala in… altcineva: ca semn dual, poate avea concomitent doua relatii. Pe masura ce o dezamagesti, s-ar putea sa te controleze cu mintea ei superioara si sa te foloseasca. Nu o transforma intr-un pestisor otravit cand ai langa tine un pestisor de aur care iti poate indeplini absolut orice dorinta! Mai ales daca este un mediu acvatic si stii sa ii stimulezi talpile…

Femeia Varsator

Paradoxul ca mod de viata: este singura filosofie a femeii-Varsator. Nicicand nu va conta daca acum spune ceva si peste doar cateva momente va spune altceva, total pe dos si totusi adevarat, demonstrabil! Jongleaza atat de usor cu ideile, cuvintele, starile si oamenii incat e un adevarat spectacol sa o privesti. Nu mai zic ce noroc sa o cunosti indeaproape… Dar, ca sa ajungi sa o descoperi de aproape va trebui sa stii cum sa vii pana la ea. Nu te va chema, nu-ti va pune bete in roate, te va provoca in felul ei prietenos, dar cu siguranta neobisnuit. Nu ai mai intalnit asa ceva, profita de ocazie!

Structura corporala:

Este inalta, cu o statura destul de impozanta. Fata ovala, incadrata de un par bogat, ii da adesea un aer boem, cuceritor. Alaturi de balante, sunt printre cele mai frumoase femei din zodiac. Este foarte greu sa faci un portret robot al acestei femei, fiecare dintre reprezentantele zodiei fiind foarte bine individualizate. Originale pana in varful unghiilor, vor evita sa arate ca toata lumea. Chiar daca maine modul lor de a se imbraca sau machia va deveni trend… Parul si-l poarta in fel si fel de coafuri adesea creatie proprie, machiajul este curajos chiar si atunci cand unele persoane ar prefera doar putina mascara, iar in alte dati se bazeaza pe naturalete chiar daca este un bal mascat. Toata viata i se pare un spectacol si adora sa se pierda printre personaje, incercand fel si fel de costume si de ipostaze in fiecare zi. Nu se teme sa incerce look-uri noi la cateva zile si nici sa combine elemente care la prima vedere nu s-ar potrivi deloc. E suficienta o privire ca sa iti dai seama ca acea femeie inalta cu trasaturi angelice, purtand o fusta ca a bunicii combinata cu o jacheta din piele si pantofiori ca ai lui Dorothy este Varsator.

Structura psihica:

Nu vei ajunge in mintea ei fortand-o. Fluturas, nu mai ai aripioare, domnul conte ti le-a retezat… Asta vei face daca te apropii prea mult de femeia-Varsator. Adora libertatea si orice o constrange va determina o lupta cu victorie sigura din partea ei. Spiritul liber, idealist, dornic de cunoastere permanenta, nu se poate opri la idealuri marunte. Nicicand oslujba nu va deveni scopul vietii ei, la fel nicio relatie. Ea vrea sa salveze oamenirea, s aii faca pe toti sa simta frumusetea intregului pe care ea il contempla cu ochiul liber. Nicicand femeia-varsator nu va ajunge sa nu vada padurea de copaci! Cu un suflet mare, capbil s aiubeasca omenirea in ansamblul ei, ea este daruita de la natura sa aduca bucurie si evolutie in viata tuturor celor pe care ii intalneste. Cu un simt psihologic absolut natural, cu o minte brici, care poate ajunge acolo unde nici tu nu stiai ca se poate, e capabila sa te aduca pe calea cea buna prin exemplul persoanl sau… chiar cu forta! E incapatanata cand stie ca are dreptate si multi ar vrea sa o considere conservatoare. Nu este… Salbatica si totusi atat de sensibila, este fenomenul in care contrariile se impaca perfect. Un deliciu sa o cunosti, o provocare sa o intelegi. Dar cu siguranta o vei vrea ca prietena pe viata. Si chiar iti va fi prietena pe viata daca i-ai aratat ca stii sa pretuiesti aceasta nobile relatie dintre oameni!
Viata amoroasa:

E un cocktail de trairi, dar nu pentru ea, ci pentru cel care ii este alaturi! Femeia –Varsator nu este capabila de pasiuni zguduitoare sau cel putin nu se risipeste in ele prea mult timp! De ce atata suferinta sau bucurie cand o lume intreaga asteapta sa fie explorata? Va fi incantata sa te poarte cu ea prin lume, sa priviti cu patru ochi minunile pe care ea le resimte in orice colt de viata decat sa va benoclati unul la altul cat e ziua de lunga. Apreciaza un tip inteligent, spiritual, cu simtul umorului si cu multa, multa imaginatie. Nu se va intreba asupra portofelului tau, dupa ce femei iti fug ochii, dar te va testa crunt cu privire la calitatile pe care ea le considera esentiale. Care? Nu se poate face un index, chiar si ea le schimba adesea. O vei convinge greu sa fii singurul barbat din viata ei. Nu, nu ma refer la aventurile din afara cuplului, ci la nevoia ei de a cunoaste oameni noi, de a se lasa admirata si de a admira. Nu o rupe de prietenii ei, o vei inchide intr-o colivie in care nici tu nu vei avea acces. Daca vei reusi sa o indrepti spre altar, tine-ti pumnii: se poate razgandi chiar si in fata preotului! Nu este genul care sa isi rezerve viata unei casnicii tipice, dar daca este pe placul tau si te iubeste, va accepta. Bineinteles ca iti va schimba cu totul viata: veti manca friptura la micul dejun, veti creste vreo 2 struti si pe birou vei gasi, macar din cand in cand, cate o pictura facuta cu degetele chiar pe lemnul care te-a costat atat. Nu te astepta sa isi ceara scuze in pat! Iubirea fizica nu este este pentru ea primordiala, dar poate fi extrem de placuta daca ii poti crea acel climat de deschidere universala. Totul este cu ea experienta spirituala. Nu mai zic ce fel de mama nonconformista va fi si ce va spune tot cartierul despre voi…

Femeia Capricorn

“5 am spus? 5 sa fie!”
Tine minte ora de intalnire daca vrei sa o mai vezi a doua oara! Nu prinzi din zbor femei ca ea! Si asta nu pentru ca de obicei “vaneaza” la sol, ci pentru ca nu oricine are nas de ea. Tot timpul serioasa, cu un fler extraordinar, ea este capabila sa duca totul la bun sfarsit fara sa se planga o clipa. In niciun caz nascuta pentru munci inutile, ea poate depune un efort sisific pana ce isi atinge obiectivul. De acolo, din fruntea ierarhiei unde ajunge adesea, nu o mai ai nimeni. Si asta pentru ca pasii marunti sunt tehnica ei, iar darzenia si inteligenta armele pe care nu le pierde vreodata. Daca o vei cunoaste, vei crede ca este prototipul omului de succes. Chit ca nu o vei putea copia in veci!
Structura corporala:
Daca in copilarie parea o doamna batrana, cu gesturi greoaie, pe masura ce inainteaza in varsta intinereste. Se va transforma incet intr-o femeie cu aer tineresc si nu va pierde bujorii din obrajori nici macar atunci cand celelalte femei ii inlocuiesc cu make-up.
De obicei are o structura plapanda, dar puterea ei vine din interior si rezistenta in fata problemelor de sanatate este mult mai mare ca la alte semne.
Este destul de slaba, iar inaltimea peste medie o pastreaza frumoasa pana tarziu. Frumusetea fizica este perfect pusa in evidenta de o anumita timiditate care paleste cu varsta, lasand-o sa infloreasca vizibil. Neincrederea in sine ii poate afecta si imaginea despre sine, dar manierele, bunul gust pe care il are in materie de haine si gratia gesturilor o transforma intr-o doamna ce provoaca la descoperire. Doar barbatii adevarati se simt capabili sa-i dea curs!
Structura psihica:
Nu e deloc usor sa ajungi in mintea unei femei Capricorn! Draguta, manierata, isi poarta etichetele cu gratie. Ce e dincolo de acest aer sobru, care te poate intimida la prima vedere? O femeie extraordinara! Desi adesea se zice ca femeile Capricorn sunt nascute pentru cariera, multe dintre ele simt frumusetea artei. Unele se ocupa de mecenat, altele au curajul sa cante pe scena. Sunt capabile de orice daca exista pasiune. Si ele au curajul si darzenia de a-si urma pasiunea. Bineinteles, nu pe burta goala! O femeie Capricorn stie ca visele si talentul nu se nasc din praf de stele. Daca viata (destul de grea, adesea) nu i-a dat o familie foarte instarita, ea va face tot posibilul sa isi achizitioneze banii necesari unui trai imbelsugat. Apoi, cand altii se gandesc la pensie si la cat de greu le va fi sa faca rost de bani pentru medicamente, ea va calcula ce cursuri de dans sau scrima sau actorie va face. Varsta o face mai tanara, mai frumoasa, mai deschisa spre alte sfere ale vietii decat cea materiala.
Este o carierista, ajunge intotdauna acolo unde isi propune, dar nu calcand pe cadavre. Tot ce are merita si nu are putin deloc. Nu te teme: cariera nu o scapa de familie. Traditionalista, iubeste familia si intotdeauna le va purta respect celor care i-au dat viata.
Viata amoroasa:
Adesea se lauda ca nu crede in dragoste. Adesea nu crede in dragsote, dar poate avea multe relatii ca pe afaceri profitabile. Cand lasa jos garda de fier a interesului financiar, poate simti multa pasiune. Nu va scrie epistole de amor cu un “la revedere” incarcat de inimioare si buze rujate, dar va arata cata iubire poate sa ofere prin tot ce face. Desigur, doar un om special poate observa toate tipurile de “te iubesc” pe care stie sa le spuna fara cuvinte.
Adesea neincrezatoare, ea intra greu in febra pasiunii. Teama de a fi vulnerabila o pastreaza rece si chiar daca sufera, nu va declara niciodata. Este puternica si prefera sa ramana o stanca decat sa se topeasca o noapte in bratele cuiva si a doua zi sa nu mai stie de unde sa se adune. Poate suferi mult, adesea si o viata intreaga pentru un barbat, dar nu iarta si nu uita atunci cand este ranita.
Daca ai descoperit-o, esti un barbat cu adevarat special. In schimbul fidelitatii tale, vei avea tot ce iti doresti: iubire, grija, model. Fie ca va ramane acasa pentru a-ti creste copiii (da, iubirea o poapte transforma in femeia de casa), fie ca va munci la 2 job-uri ca sa te ajute sa iti platesti facultatea pentru ca ai convins-o ca iti place si poti adue mai multi bani in casa, ea ti se poate dedica cu totul.
In plus, trebuie sa ai cultul familiei. Cinele se respecta, week-endurile la fel, nu mai zic de traditii. Ce conteaza ca etsi alergic la carnea de miel daca e Paste si ea face cel mai bun drob? A! Era sa uit: iubeste-i familia! Cand o iei de nevasta te casatoresti cu toate neamurile ei. Nu te speria, de obicei sunt oameni deosebiti, doar nu iesea o vita asa nobila din ceva porcesc! Si ea va raspunde la fel, desigur. Poate ca voi sunteti Adam si Eva, doar toata lumea va este draga!

Femeia Sagetator

“Hei, baieti, mergem la o bere?”

S-ar putea sa ti se puna des aceasta intrebare daca stii o femeie-Sagetator. Nici gand sa ii ceri voie o data la 3 saptamani ca sa iti vezi prietenii, nici gand sa ascunzi ora la care ai venit: femeia-Sagetator te intelege perfect! In nici un caz nu va accepta caracterizarea de mimoza dulce pe care sa o cuceresti cu bomboane de ciocolata si poezii de dragoste. Bineinteles ca nu ii displac, dar trebuie sa ai multe alte calitati pe langa romantism ca sa ajungi in gratiile ei. Si acest lucru se datoreaza marii ei calitati: realismul! Ea vede lucrurile asa cum sunt, nu simte nevoia sa le imbrace permanent in haine mai colorate! Este o optimista declarata, accepta realitatea asa cum este si nu doar ca se descurca perfect, ci se bucura de fiecare clipa de viata. Cu ea nu trebuie sa inventezi lumi: e suficient sa o cunosti pe cea reala ca sa iti dai seama ca viata e mult mai frumoasa decat credeai. In plus, adora calatoriile si te va invata sa apreciezi fiecare loc prin care treci. Nu mai vorbesc de oameni, mancaruri si traditii: e o degustatoare excelenta a vietii insesi!
Structura corporala:

E genul de fata pe care evitai sa o bati in scoala primara. Chiar daca atunci nu era cel mai bine dezvoltata din toata clasa, avea tehnicile ei de a te pune la pamant. Are forta si nu doar de caracter! Acum, cand si-a inflorit toata feminitatea, poti sa o apreciezi mult mai bine: solduri feminine, picioare inalte, cu o musculatura apetisanta, un mers impozant, exact ca pe podium (norocoasa, nu trebuie sa faca lectii cu cartea deasupra capului ca sa tina pieptul in fata si privirea deasupra tuturor!) si o privire care iti ajunge direct in suflet! Te va citi ca pe o carte deschisa si nu se va teme deloc sa te atentioneze asupra pasajelor care nu ii plac. Da, pe langa corpul care poate trezi fantezii oricarui barbat, mai are si o minte ca o… sageata! Si daca nu iti va lovi direct inima, mai vorbim!

Structura psihica:

E ca un armasar si nimeni nu o va imblanzi vreodata. Are incredere in ea, in viitor si stie cum sa faca mereu ca lucrurile sa iasa bine. Adica pe placul ei. Este extrem de independenta si nu se teme sa isi pericliteze imaginea cand spune exact ce crede. Mai multa sinceritate nici ca vei intalni! Iti poate zice chiar din prima clipa ca ai nasul stramb, ca la 2 secunde sa completeze cu un pupic drept in varful nasului tau pentru ca seamana cu al fiului ei sau pentru ca seamana cu al piticului ei favorit din povestea Albei ca Zapada. In plus, ea nu jigneste niciodata intentionat, ba chiar ia apararea celor mai slabi ca ea, avand un spirit justitiar ce risca sa faca victime cand ea imparte dreptatea cu… cuvantul sau pumnul. Nu este o karatista convinsa, este doar sincera: in miscari, cuvinte si sentimente. Desi uneori confunda dragostea cu prietenia, tine la fel de mult sa le traiasca permanent pe amandoua. Sentimentele frumoase o fac sa infloreasca pur si simplu! Are o multime de prieteni si din aceasta cauza are si o mare popularitate: ce ar fi petrecerile fara glumele ei si nebuniile care o traznesc? Este si foarte generoasa: nu bate apropouri, doar cere-i! Nu poate sa refuze un prieten aflat in nevoie sau chiar si un strain necajit. Pare dura, dar e doar o masca: e genul care scuipa flacari, dar poate sa planga la filmele de dragoste. Are o inima de aur! Si, ca o fiinta cu adevarat superioara, impartaseste tuturor din cupa ei mereu plina. Este un noroc sa gasesti o femeie ca ea!

Viata amoroasa:

E foarte furtunoasa. Pe langa faptul ca pune pasiune in tot ce face, femeia-Sagetator are marele talent de a trai totul intens. Adesea confunda prietenia cu iubirea, dar ce conteaza? Una fara cealalta nu se poate pentru ea daca vrea un cuplu fericit! Uraste sa fie dominata, dar din cand in cand vrea sa simta ca are langa ea un barbat: e nevoie de cineva puternic, care sa o poata ingropa in zapada cand se distreaza iarna, dar care sa o si sprijine cand se simte mai putin bine. Si la ce fel de femeie cu “greutate” este, chiar ca ii trebuie un sprijin solid! Cu greu vei sti ca te vrea: ba te trateaza ca pe o prietena, povestindu-ti cat de greu isi gaseste ea lenjerie intima cu buburuze, ba nici nu se gandeste sa iti spuna ce parfum prefera - doar e o chestie atat de intima! Pentru ca nu este nici pe departe o familista convinsa, cu greu se va casatori. Dar daca ai reusit sa ii pui pe deget inelul de logodna, nu mai are scapare. In cuplu, va fi distractie permanenta. Adora gratarul, nu se plange de insectele care ii dau tarcoale la iarba verde si poate sa injure mai mult ca tine la meciurile de fotbal. Insa acasa, in doi, va vrea sa iti arate partea ei de feminitate. Nu te astepta la cine romantice, arta culinara nu e preferata ei, insa iti poate face surprize grozave: lenjeria rosie ii vine de minune, iar cand ii vei atinge coapsele fii sigur ca nu mai poti opri furtuna. Cum vei iesi din povestea asta? Extrem de sifonat, dar la modul cel mai placut!

Femeia Scorpion

“Nu o calca pe coada, te va calca cu masina!”
Nu glumesc deloc! Femeia-Scorpion nu are reperele tale. Ar zice ca faceti parte din regnuri diferite si va fi oricand gata sa iti arate ce inseamna pentru ea corectitudinea. Nu pretinde ca le stie pe toate, nici macar nu o intereseaza, dar fii sigur ca nu va accepta in veci un tratament care nu ii convine. In mod clar cauta si cere totul! Este o posesiva declarata, capabila sa lupte pana la sange si fara scrupule daca situatia o cere. Dusmanii nu se uita si mai ales nu se iarta niciodata. Cu cata tenacitate, magnetism si putere psihologica are nu ai vrea sa o cunosti altfel decat de la distanta. Chiar si de acolo te poate invenina! Desigur, asta daca ai calcat-o pe coada. Daca i-ai cazut in gratii, lucrurile nu difera prea mult: te astepta un film jumatate horror, jumatate romantic in care sa iti pierzi capul, inima si poate si viata. Odata ce ai descoperit-o nu vei mai fi la fel!
Structura fizica:
Nu toate fetele care castiga Miss World sunt Scorpion, dar cu siguranta le trebuie putin din frumusetea Scorpionului pentru a ajunge pe podium. Toata fiinta ei emana senzualitate, mister si magnetismul care te rapune definitiv. Chiar si femeile intorc lejer capul pe strada dupa ea, ceva vrajitoresc emanandu-se in prezenta ei.
Destul de inalta, cu forme chematoare, va emana o energie sexuala careia nu i te poti opune. De obicei, se ingrijeste foarte mult de corpul sau si stie sa se imbrace cu mult bun gust astfel incat sa se faca remarcata oriunde. Ii vine de minune acea little black dress si chiar daca toate femeile de la petrecere au o astfel de tinuta, ea va fi total diferita. Iti vei da seama imediat, dupa cati barbati roiesc in jurul ei. Nu este tipul sportiv, dar, din fericire se isi mentine silueta in alte feluri. Unul este foarte usor de banuit, avand in vedere ca Scorpionul patroneaza si sexualitatea…
Structura psihica:
Are un inconstient foarte sensibil. Aproape de acolo vin toate actiunile ei. Nici pe departe nu sta cu gandul la logica pe care toti o invocam: are una personala. Si se refera intotdeauna la a alege intuitiv ceea ce mai bine. De preferinta, mai bine pentru ea. E atat de puternica incat poate inspira frica dintr-o privire. In inima ei, adesea nerecunoscut, regreta ca nu este barbat. Si asta pentru ca puterea pe care o resimte ar ajuta-o sa cucereasca lumea mult mai repede. Dar are si asa tehnicile ei. Vartejul starilor nu se banuieste niciodata din afara. Dar nu stiu cat curaj ai sa ajungi in tenebrele fiintei ei. Misterioasa, aceasta femme fatale poate pune cu botul pe labe si cel mai tare psihanalist. E pur si simplu in natura ei sa hipnotizeze oamenii, sa opreasca timpul in loc si s aprofite de aceste avantaje. Adora fructele oprite si ajunge cel mai repede la ele. Nu incerca sa o opresti niciodata din ceea ce vrea: furia ei te poate paraliza intr-o secunda.
Este si foarte secretoasa: cu ea si cu secretele tale. In veci nu le va divulga (totusi, daca are ceva de castiga, poate pasi peste cadavrul lor…). O prietena Scorpion va fi pe viata, dar daca o dezamagesti va uita cu totul ce ai insemnat pentru ea. Si vei vedea si cealalta parte a monedei, mai putin stralucitoare, dar foarte taioasa. Nu are scrupule, valori sau morala cand e vorba de scopul ei. Adesea poate fi o credincioasa declarata, dar si o atee convinsa. Sau ambele, in functie de varsta si situaitie. E un cameleon care plateste dublu atat binele cat si raul. E o dubla provocare sa te apropii de ea. Ce zici?
Viata amoroasa:
Este un roman pe care nu vei reusi niciodata sa il termini. Asta pentru ca la el se scrie mereu. Trairile sunt cele mai pasionale, iar daca ai avut ghinionul sa te indragostesti prima data de o femeie Scorpion vei avea o cu totul alta perceptie asupra iubirii decat barbatii. Standardele ei sunt foarte inalte si daca te-a primit aproape inseamna ca intr-adevar esti special. De aici incepe greul… Vei avea des senzatia ca esti cu dusmanul in pat, chiar si atunci cand aveti momente de tandrete: nu vei sti in veci la ce se gandeste. Nici sa iti treaca prin cap sa fortezi limitele: furia ei te va napadi incorigibil. Nu mai zic de inselat… E atat de suspicioasa ca este suficient sa ii dai de gandit si viata ta se va transforma intr-un thriller. Daca reusiesti sa o convingi ca o iubesti (asa cum vrea ea, adica devotat, dar si cu multa forta si capacitate de dominare) vei avea in casa un animalut bland. Pisicuta ta va toarce de cate ori te va vedea si iti va face surprize atat de placute incat iti vei pierde capul cu totul. Si nu doar o data pe seara! Nu iti va toca toti banii, iti va cuceri prietenii si te va tine la distanta daca impui reguli. Dependenta de ea se va instaura repede, asa ca ai grija sa nu o superi si sa intri in sevraj. Mai ales ca aveti copii atat de frumosi, care o iubesc si o respecta ca pe o fiinta cu adevarat fabuloasa. Viata ta poate sa fie cea mai fericita sau cu adevarat mizerabila daca stii cum sa te porti. Desi e destul de greu sa te porti mereu bine cu o femeie atat de complexa ca ea… Sper ca ai o cutie craniana rezistenta, in viata vei primi multe lovituri in zona aceea.

Femeia Balanta

“Se pricepe la sfaturi. Pacat ca se hotaraste greu sa le urmeze.”

Maaare diplomata, dar si mare nehotarata! Cam despre asta este vorba cand dai nas in nas cu o Balanta. Bineinteles ca se va gandi vreo 2 ani daca sa te ia de barbat si asta dupa ce i-ai facut cererea! Dar merita sa astepti! La cata feminitate, simt estetic si caldura se regasesc in fiinta ei armonioasa nici o viata de asteptare nu este prea mult. Frumoasa, isteata (daca vrei sa auzi dezbateri pe marginea a orice, fa rost de o Balanta!) si atat de feminina! Ce barbat sa ii reziste?
Strutura corporala:

Dintre toate semnele, Balanta este cel mai armonios proportionata. Patronata de Venus, zodia ii aduce trasaturi foarte elegante si o gratie parca emanata de toata prezenta ei. Inalta, cu un corp bine proportionat va iesi intotdeauna in in evidenta. Sanii si soldurile, semnele feminitatii ei, atrag adesea privirile. Eleganta miscarilor asortata supletii corporale o duc de multe ori catre meserii care ii exploateaza frumusetea: fotomodel, manechin, actrita etc. In cazul in care in harta apare un Marte mai conflictual, venusiana noastra pare sa nu mai aiba atata grija de ea, ba chiar sa cada in patima exceselor. Alcoolul si mancatul compulsiv ii pot deteriora uneori aspectul fizic. Echilibrata prin definitie, rar se va arunca in bratele viciilor. De ce sa se calmeze cu o cutie de ciocolata ca el nu vrea sa mearga la teatru cand poate sa organizeze un adevarat debate despre teatru versus fotbal. Si asta cu succesul garantat ca de maine vei vrea teatru in loc de fotbal. La cat de convingatore e, nici ca mai trebuie sa stai pe ganduri.

Structura psihica:

Ce e in mintea unei Balante? Multa incalceala. Dar asta nu din cauza ca judeca asa cum fac multe femei, cu inima, ci tocmai invers! Este atat de nehotarata pentru ca are o logica imbatabila si cantareste bine fiecare argument incat sa nu ii scape nimic. Cu siguranta femeia balanta nu este genul care spune “da” si “nu” sotului, prietenei, sefului, vanzatoarei de paine. Ea pune intrebari, calculeaza fiecare raspuns, fiecare gest si ia decizia cea mai potrivita. Chit ca vanzatoarea o ameninta ca daca nu se hotaraste in 5 minute dupa 2 ore de gandit si stat peste program va trebui sa inchida magazinul de… paine. Putin hiperbolic, putem spune ca femeia balanta se hotaraste greu pentru ca judeca prea mult. Si nu e rau deloc, avand in vedere ca in multe meserii se cere acest lucru. Analist, judecator sau arta unde iti trebuie simtul masurii sunt cateva optiuni de cariera.
Bineintels ca si diplomatia o tenteaza, PR-ul sau politica nefiindu-i straine. Cand mai are timp de casa? Isi face! Doar nu este ocupata sa te spioneze, sa iti verifice mail-urile, telefoanele si mirosul de pe gulerul camasii. Este de o demnitate admirabila, capabila sa primeasca si sa ofere incredere. Partenera de viata, de slujba ea este prezenta cea mai clada si totodata foarte tonica. Fiecare femeie balanta are o parte masculina care stie cand sa actioneze. Desi feminitatea se asociaza cu pasivitatea, nue cezul stimatei noastre. Cand trebuie, actioneaza! Si asta inseamna orice: de la facut piata pana la convingerea sefului tau ca esti bolnav si trebuie sa ramai acasa. Da, folosind acelasi ton placut, aceeasi siguranta care paralizeaza.

Viata amoroasa:

Patronata de Venus, poti spune ca excelezi in materie de relatii. Nu in numarul lor, cat in calitatea lor! Atragi barbati de toate felurile, dar stii sa ii selectionezi intr-un fel tipic doar tie. Fire romantica, vei alege intotdeauna un tip din aceeasi sfera. Bineintels ca pana la ajunge la cel potrivit vei testa mai multi. Ba chiar foarte multi, daca ne gandim ca Balanta este casa a 5 a aventurilor sentimentale. Felul tau de a fi, placut, curtenitor, perfect ajustabil la auditoriu ii va fascina pe cei mai multi. Si cat de tare fug barbatii de casatorie, pe tine te vor vrea de nevasta din prima. Dar greu te lasi convinsa! Cadouri frumoase, plimbari romantice, declaratii seznuale si, bineinteles, spirit combativ, dialectic ar trebui sa aiba cel drag tie. Pentru ca nu suporti singuratatea, te poti casatori la varste fragede. Sotul tau va fi si un foarte bun prieten, totul impartindu-se intre voi absolut egal. Te pricepi de minune la a tine casa intr-o ordine perfecta, transformand-o in caminul ideal unde sa va regasiti pe voi insiva, dar si sa negociati bugetul. Ca mama, vei fi adorata. Copiii te vor admira enorm, iar fetitele vor vedea in tine un model. Ai grija sa nu le complexezi! Desi sta in natura ta sa ii pui pe ceilalti in umbra…

Femeia Fecioara

“Decat sa intri in atentia unei Fecioare, mai bine te lasi in gura targului.” Asa se rezuma intr-un mod simplist spiritul critic al Fecioarei.
Total impartiala, cu o gandire brici si cu un sistem de valori nezdruncinat, ea poate fi cel mai aprig judecator. Daca ai ceva de ascuns, cauta sa nu ii dai de banuit. Te va analiza din toate unghiurile si iti va spune despre tine mai multe decat stiai chiar tu. Femeia-ratiune, Fecioara nu este o masinarie de impartit dreptatea. Ea este si o fiinta cu un suflet extrem de bland, de o profunzime pe care doar marile tacute o pot avea si cu o personalitate pe care abia astepti sa o descoperi!
Structura corporala:
Aerul virginal o va insoti toata viata. Inalta, slaba, cu o musculatura tonifiata, se poate remarca de departe ca fiind o prezenta ce trebuie urmarita cu totul. Are ochii inchisi la culoare, ca si parul si adesea si tenul (semn de pamant), iar natura pare sa ii fi lasat la indemana o mare doza de mister pe care sa o foloseasca aproape inconstienta in tot ce face. Candoarea este insa indepartata cu gratie cand femeia –Fecioara, patronata de pragmaticul Mercur, se vede intr-o situatie care ii solicita spiritul practic. Poate merge la fel de repede ca un barbat si nu se sfieste deloc sa contrazica foarte vehement, cu argumente solide, ceea ce este gresit. Te poti baza pe ea cand esti in impas, le judeca pe toate dintr-o privire: fie ca este vorba despre calea cea mai scurta de acasa pana la birou, fie despre cine ti s-ar potrivi ca sotie. Atata impartialitate n-ai sa mai vezi!
Structura psihica:
Atat de echilibrata, nu cauta deloc jocurile feminine in care sa nu stii in veci ce vrea sau cum s-o dai ca sa fie bine. Obiectiva, totul poate fi pentru ea un targ daca stii sa joci cinstit. Nimic nu o multumeste mai mult decat adevarul, chiar daca adesea o raneste. Nu e de mirare ca este cel mai bun critic atata timp cat reperele ii sunt tot timpul clare in minte! Profund rationala, ea stie aproape intuitiv ce drum trebuie apucat si mai ales cand. Nu se sfieste deloc sa iti spuna daca te inseli si sa te critice cu o raceala dictatoriala. Bineinteles ca nu va accepta acelasi tratament. Si nu te plange: la cat de autocritica este, nu mai e loc si de rautatile tale. Cu toata acestea, accepta destul de greu ca se inseala (asta poate si din cauza ca rar se inseala!). Fii politicos cu greselile ei si in gneral. Manierele sunt foarte importante pentru ea, care este o Lady desavarsita. Perfectionista mereu, ea stie totusi ca nu este perfecta. Cu siguranta insa este mult mai mult decat isi doreste orice barbat: inteligenta, afectuoasa, manierata si dornica sa mearga pe calea batatorita. Adica de ce sa te chinui sa ratacesti prin hatisurile vietii cand poti sa alegi un drum sigur? E o chestie de inteligenta, sunt sigura ca orice un barbat va aprecia aceasta perspectiva. Mai ales ca week-endurile in fata televizorului nu i se vor parea deloc plictisitoare…
Viata amoroasa:
Nu te vei duce sa o iei la intalnire cu intarziere! Nu vi ajunge sifonat si transpirat dupa o lunga calatorie cu transportul in comun. Nu veti servi chips-uri la un film rulat in cartier si nici nu va veti spune intimitati de la prima intalnire. Stiu, e greu pentru tine, cel care vrea sa adauge pe lista lui de cuceriri inca o prada usoara. Daca esti un gentleman, care stie sa aprecieze si sa trateze in consecinta o adevarata doamna, vei fi uimit de ce mare descoperire ai facut. Politetea, bunul gust, inteligenta vor fi mereu admirate de femeia-Fecioara. In schimb, vei primi la inceput interes si multe teste ca doamna noastra sa se convinga singura ca nu joci un teatru de ocazie, apoi un si mai mare interes ca stimata sa fie sigura daca esti sau nu acel El mult asteptat. Daca ai norocul si ai trecut probele, daca ai ajuns in casa ei si mai e putin pana la altar, stii probabil ca totul s-a schimbat: te barbieresti de 2 ori pe zi, faci dus de 3 ori in 4 ore, mananci in liniste si plimbi catelul cand trebuie. Nu, nu te-a transformat in jucarioara ei numita sot, pur si simplu te-a ridicat la nivelul ei. Vei face toate acestea cu drag si vei sti ca femeia de langa tine te tine la cel mai inalt nivel al tau. Veti face cu siguranta mai multi copii, casa voastra va arata fabulos, invitatii te vor invidia pentru talentul ei culinar, iar increderea ei nu va permite tradare: nu vei simti nevoia sa calci stramb (daca te-a prins si te poate prinde foarte usor, esti mancat!) si ea nu va calca stramb nici daca o lasi pe o insula plina de barbati. Dar ai grija cat, probabil stii cat e de simtitoare cand vrea…

Femeia Leu

“E un privilegiu sa ma vezi, sa ma auzi, sa ma cunosti. “ Asta iti transmite orice femeie-Leu dintr-o singura privire. Si multumeste-te ca ai primit o privire de-a ei, fie aruncata si in treacat. Ii place la nebunie sa fie in centrul atentiei. Nici sa nu te gandesti ca vei avea vreodata exclusivitatea interesului ei daca nu stralucesti cel putin intr-un domeniu, de preferat, ceva exclusivist). Nici sa nu te gandesti ca o vei transforma vreodata in pisicuta ta de casa. A! Si nici nu iti fa vise ca va canta cocosul in casa voastra!
Structura corporala:
Femeia-Leu se remarca in multime, fie ca defileaza pe podium, fie ca protesteaza cu alte 10 colege in fata primariei. Alura ei fizica are ceva regesc, o noblete pe care parca si pielea ei o exprima.
Inalta, cu un par bogat (chiar daca doar masculii lei au coroana), fata ei va fi intotdeauna un punct de atragere a atentiei. Asta daca obisnuiesti sa privesti de sus in jos. Daca ai remarcat-o de la spate, e imposibil sa nu fi vazut umerii largi, mersul drept, ca pe podium, coloana dreapta si capul putin ridicat, cat sa nu ii ajungi cu orice prajina la nas.
Nu te astepta sa o gasesti prin salile de sport de performanta, dar prin cele de fitness ai putea sa speri. Interesata de tonusul si alura ei, va investi ceva timp si nu conteaza cati bani in dezvoltarea musculaturii. Daca are nefericirea de a fi luat cateva kilograme in plus, ca prin vraja le topeste. Chit ca moare de foame o saptamana sau da mii de euro pe operatii si tratamente de slabire. Nu te pune cu felul ei de a arata: e in stare sa faca totul pentru a fi in top! Si mai ales ca sa ramana acolo!
Structura psihica:
Primul cuvant care ar trebui asociat femeii-Leu este cel de “ambitioasa”. Sa fie prima, sa fie lider, sa fie admirata pentru tot ce spune, gandeste sau face. Ceilalti ii urmaresc directia si o recunosc de lider cu toata stima. In situatii de criza isi pastreaza calmul si ia cele mai bune decizii. Uraste insa contrazicerea si nu poate sa accepte ca s-a inselat. Pentru ca nu poate coopera, adesea ceilalti o marginalizeaza, dar ea are rabdarea de a ajunge in frunte si de a aduce in genunchi orice dusman.
Chiar daca tuna si fulgera cand o calci pe coada, poate sa se transforme in lapte si miere daca stii cum sa te porti. Poate fi extrem de generoasa pentru cauze mari, cum ar fi salvarea algelor verzi-albastre sau…ultima poseta Dior. Gusturile fine sunt o calitate primara a ei si poate dezvolta pasiune pentru arta - dansul, muzica sau poezia fiindu-i foarte aproape de inima. In aceasta femeie unde convietuiesc gheata mandriei si focul pasiunilor te poti pierde! Ai grija, nu esti primul! Cu atat mai putin ultimul…
Viata amoroasa:
Artificii in fiecare zi pentru cel care ajunge in aria de interes a femeii-leu. Si daca te-a batut norocul cu asta, stai sa vezi! Pasionata si inflacarata, femeia-leu poate face orice barbat sa se simta cel mai fericit de pe pamant. Cu conditia sa detina ea regulile jocului. Nu cred ca te va biciui in pat, dar cu siguranta ea va da startul oricarei relatii. Nu te astepta sa vina la bar si sa iti faca vreun compliment despre butonii de la camasa sau nodul de cravata. Nu te astepta nici mai tarziu sa te trezesti in fiecare zi cu “te iubesc” si 3 tipuri de omleta la micul dejun! Este foarte ocupata, foarte interesanta si, in consecinta, foarte solicitata. Femeia-leu are de unde sa aleaga si alege. Stie sa transforme orice barbat in partenerul perfect, jongland cu stari, gesturi si generozitate. Daca se va casatori, bineinteles ca nu va catadicsi sa faca singura piata si daca nu are cel putin o menajera va trebui sa cari pe langa cele 10 kilograme de castraveti, cartofi, rosii si salate altele 15 de cumparaturi neprevazute (daca stralucesc, ii plac). Este o gospodina veritabila cand vrea, cele mai bune prajituri iesindu-i cu simplitate. Adora complimentele, mai ales daca sunt de la cel pe care il iubeste. Daca ai norocul sa fii alesul, e putin spus ca ti-a pus Dumnezeu mana in cap! Mai bine as zice ca ti-a dat si ti-a bagat si in sacosa! Te iubeste, te respecta si iti este fidela. Nu te contraria daca se lasa inca admirata si in bratele flirtului: e in natura ei sa fie observata si apreciata. Desigur ca este si posesiva si nu vei avea dreptul sa fii sunat de secretara ta draguta, chit ca ti s-a spart seif-ul firmei! Daca vrei sa risti, ia-ti o vesta anti-glont! Urletele si statuetele de prin casa te pot rani serios!
Si inca ceva: e pasionala! Ia-i lenjerie rosie, lumanari parfumate si sarut-o pe spate. S-ar putea sa vrei sa nu-i mai scapi din gheare!